Dohnányi Ernő- Szegedi mise

Hamarosan újra koncertezünk a Csíkcsütörtökkel. Dohnányi Ernő Szegedi miséjét adjuk elő. A koncertek május 12,13,14-én lesznek. Pénteken 20 órakor, szombaton 17 és 19 órakor, vasárnap pedig 14 órakor és 15:30-kor kezdődnek az előadások, a Rózsafüzér Királynéja templomban, a Thököly út 58 alatt.

Mi is a története ennek a műnek? "Gróf Klebelsberg Kunó kultuszminiszter kezdeményezésére 1928-ban pályázatot írtak ki mise komponálására, melyet a szegedi Fogadalmi-templom felszentelésének ünnepére szántak. A világhírű zongoraművész, karmester és zeneszerző, Dohnányi Ernő (1877-1960) az első körben eredménytelen pályázat második fordulójára – Király-Kőnig Péter baráti unszolására – készítette el “szakrális programzenéjét”. A bírálóbizottság egyértelműen Dohnányi művét hozta ki győztesnek, melyet 1930. október 25-én mutattak be, a szerző vezényletével." Idézet a Szegedi Dóm honlapjáról. A darabot a Csíkhétfő kórussal, orgonistával, szólistákkal, és rézfúvosokkal adjuk elő. A próbák alapján szép lesz.

Ha voltál legutóbbi koncertünkön, ahol Moniot D'Arras utolsó trubadúrját adtuk elő akkor ez is tetszeni fog. Ha szeretnéd meghallgatni, akkor itt a regisztrációs link, és az esemény facebookos linkje. Várni fogunk.