Galgás találkozó babákkal

Péceli lelkivezetős találkozó

Még júniusban csináltam egy szavazást, hogy miről olvasnátok szívesen és ott az jött ki, hogy a babák első Galgás találkozójáról. Erre jött a legtöbb szavazat. 
2019. március 9-én volt a találkozó, Pécelen és a lelki vezetés volt a téma. Ez egy szombati napon volt, (mint ahogy az összes találkozó) és mi már pénteken leutaztunk Kistarcsára a szüleimhez. Most Budaörsön lakunk. Akkor aludtunk először a babákkal Kistarcsán. Belegondolni is furcsa milyen picik voltak még akkor. 
Kocsival mentünk, nem sokkal 9 óra előtt értünk oda. Beregisztráltunk. Az első program Szentségimádás volt. Az alatt elég békésen aludtak az ikrek. Örültem, hogy el tudtam kicsit csendesedni. Pont a Szentségimádás vége felé kezdtek a gyerekek ébredezni. 
Az előadás alatt a sekrestyében etettünk. Ez volt az előadás célja, hogy youtubereken keresztül beszéltek a lelki vezetésről. Ha szeretnél olyan youtube csatornát nézni, ami közelebb visz Istenhez, akkor Hamar Donátot és Noémit javasolnám. Ha esetleg írott blogon keresztül szeretnéd jobban megérteni a lelkedet, akkor továbbra is olvasd az Úgy fent, mint lentet, vagy nézz bele a Működik a kémiába �
Előadás után kiscsoport volt. Beletartott egy kis időbe mire befejeztük az etetést és sikerült átmennünk a templomból az iskola első emeletére. Ilyesmiről volt szó a kiscsoporton, hogy keressünk valamilyen közösséget, vagy kérjünk meg egy papot, hogy vezessen lelkileg. Hiába adtunk a babákra Szupermenes ruhát eddigre már nyűgösek lettek. 
Utána ebéd volt. Felváltva ettünk Gáborral. Hogy amíg egyikünk eszik addig a másikunk tologathassa a babákat. Elég sokat beszélgetünk ebéd után Bendzsivel (a kerepesi gitáros kórus vezetője volt). Nem szándékosan, de így tűnt beletrollkodtunk valakinek a videós interjújába. Szerettek volna a babácskák is bekapcsolódni a beszélgetésbe, csak rosszul sült el. 
Voltak játékok, amennyire emlékszem volt egy ilyen, ahol zenére kellett egy seprűvel táncolni. Egy másikban pedig az volt a cél, hogy az egyes csapatokon belül minél kevesebb embernek érjen le a lába a földre. 
A csoportfényképnél még ott voltunk. Csak nem maradtunk végig, mert Gödöllőn néztünk egy házat. Az már biztos, hogy nem Gödöllőn fogunk lakni, mint utólag kiderült, legalábbis nem a Batthyány utcában, mert elég rossz állapotban van az a ház. 
Eredetileg ezt a címet akartam adni a bejegyzésnek, hogy a gyerekek első Galgás találkozója, csak ez derült ki,  a mi babáink nem annyira jöttek be a Galgának. Tehát ez majd még a jövő zenéje, hogy van e értelme sorszámozni, hanyadszorra vannak a gyerekek a Galgában. Mostanában elég sok Almási Kitti videót néztem, ő beszélt erről elég hosszasan, hogy attól, hogy valaminek rossz a vége az eleje még lehet jó. Tehát semmiképp sem kidobott 10 évről beszélünk, ha van kedvetek nézzetek utána ennek miért. Bármi is lesz a folytatás, még, ha nem lesz folytatás, akkor is köszönök mindent, amit eddig kaptam, vagy adhattam.