Szívem telve van Veled

 Szívem telve van Veled drága Jézus, így tudnám jellemezni ezt a mai napot. Ma szinte az egész napot a kórussal töltöttem.  Judit (ő volt előzőleg az énekkar vezetője) lányának, Eszternek volt a keresztelője. Tegnap ehhez próbáltunk énekeket. Ma pedig negyed kettőkor találkoztunk a templomban, és kettőkor kezdődött a keresztelő. Mindig akkor énekeltünk, mikor András atya mondta, és valamilyen rejtélyes oknál fogva, a lehető legjobb énekeket találtuk a keresztelő különböző részeihez. Volt aki meg is dicsért, hogy milyen jól illett a az énekek témája András atya mondani valójához.

 Nos mi is volt András atya üzenete? Fontos, hogy mit kapnak a gyerekek örökségbe a szüleiktől, lehet lakást, telefont vagy egyéb dolgokat is ráhagyni a gyerekekre, de a valódi érték az a keresztség. Erre csak most jöttem rá, hogy ez a szó a lehető legjobb rá, hogy örök-ség, mert egyfajta örökké tartó jel lesz a lelkünkön. Immár Eszter egy új, nagyobb család tagjává vált, az Egyház tagjává. Itt is fontos szerepük van a szimbólumoknak. A gyertyát eddig még nem tudtam megfejteni mi lehet, de most érdekes dolgot mondott róla András atya. Ahhoz, hogy a hit lángja égjen önmagunkból kell adni, mint ahogy a viasz önmagát adja érte, hogy éghessen a láng. A fehér ruha, és a víz a tisztaság és megtisztulás jelképe. Összességében nagyon felemelő volt ott legyek a keresztelőn, még ha végül is véletlenül csöppentem oda.

 Utána délután öt helyett háromnegyed hatra mentem vissza a plébániára, az záró sütögetésre. Nagyon jó volt a kórussal lenni, a beszélgetés, az éneklés, az ima, a hússütés, szemközti házból jövő gólörömös üvöltözés.

 Ha közel laksz Kerepeshez, és szeretsz vagy szeretnél énekelni, akkor gyere és csatlakozz a Kerepesi gitáros kórushoz. " Te különleges hangszer vagy Isten kezében. Engedd, hogy a Lélek által megszólaljon benned az üzenet, amelyet rajtad keresztül szeretne közölni az Úr". Simon András