Hány százalékban vagy facebook függő?

Képtalálat a következőre: „facebook függő”Találtam egy régi Szentségimádás szöveget. Szerintem ez volt az első amit írtam. Pécelen volt valamikor 2011-' 12 körül egy találkozó. Ott volt szó az internetről. Hogy jó e vagy rossz?

Mondjuk ez most nagyon szól nekem ez az ima. Abban reménykedek, hogy neked is elgondolkoztató lehet majd. Tehát:

Figyeljünk most Jézusra. Teljes csendben és teljes figyelemmel. Senki másra ne figyeljünk, csak őrá. Szólni akar hozzánk. Azt szeretné, ha megkeresnénk őt egy másik emberben. Most szeretne ránk bízni Jézus egy másik embert, akinek rá van szüksége. Kérdezzük meg tőle ki ez az ember. 

(Csend)

Jézus vágyik a szívünkre. Szeretné, ha ő lenne az első helyen, senki és semmi más. Se internet, se tévé, és semmi ne előzze meg Jézust az értékrendünkben. Kérdezzük meg tőle: Ki vagy mi miatt érzi fenyegetve a helyét? Kit vagy mit szeretnénk elé helyezni az életünkben?

(Csend)

Érdemes azon gondolkodnunk, hogy mit jelent Jézust követni és Istent szolgálni? Semmiképpen nem gondolkodás nélküli engedelmességet. Hanem sokkal inkább szabadságot, segíthet megszabadulni függőségeinktől. két dolog közül mindenképp választani fogunk. Vagy a hírességeket fogjuk követni vagy Jézust. Ehhez kérjük a Szentlelket segítsen megmutatni: melyik irányba megyünk most és hogyan tovább?

(Csend)

Amit mindnyájunknak parancsol Isten. Uradat, Istenedet imádd és csak neki szolgálj! Igazság szerint a bálványok helyett kellene Istent imádnunk. Erre érdemes gondolnunk, hogy van e esetleg ilyen dolog, ami bálványt jelent az életünkben? Klosszei levél 2,8;17 "Vigyázzatok, hogy senki rabul ne ejtsen titeket bölcselettel és hiú megtévesztéssel, amely emberi hagyományhoz, a világ elemeihez, nem pedig Krisztushoz igazodik... Ezek csak árnyékai a jövendő dolgoknak, a valóság azonban Krisztusé."

Ámen.