Okkultizmus

Íme egy újabb Galgás találkozós, Szentségimádásos, elmélkedős szöveg. Ezen a 2012-es, gödöllői találkozón az okkultizmusról volt szó. Mi is az okkultizmus? Ezt a Wikipédiából idézem: "Az okkultizmus (a ’titkos, rejtett’ jelentésű latin occultus szóból) a természetfeletti erőkkel és a szellemvilággal kapcsolatos ismeretek összefoglaló elnevezése, amely magában foglalja az ezoterikus nézetek, kultuszok és varázsló-jósló praktikák teljességét." Vajon mit szól ehhez Jézus?

Szerinted kell félni az okkult hatalmaktól? Árthatnak neked?
...
Máté 10,28-31: " Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket nem tudják megölni. Féljetek inkább attól, aki a lelket és a testet is el tudja pusztítani a gyehennában. Két verebet ugye egy fillérért árulnak? És egyik sem esik közülük a földre Atyátok tudta nélkül. Nektek azonban a hajszálaitok is mind meg vannak számlálva a fejeteken. Ne féljetek hát, hisz különbek vagytok ti a verebeknél!"

Mi az, ami miatt bűntudatod van? Amit szeretnél megbánni Istennek?
...
Titusz 2,14:" Ő önmagát adta értünk, hogy megváltson minket minden gonoszságtól, és megtisztítson minket jótettekre törekvő tulajdon népévé."

Milyen rossz szokásod van, amitől már régóta nem tudsz szabadulni?
...
János 5,1-9:"Ezek után volt a zsidók ünnepe és Jézus felment Jeruzsálembe. Van Jeruzsálemben a juh-kapunál egy fürdő, amelyet héberül Betezdának neveznek, és öt oszlopcsarnoka van. Ezekben feküdt a betegek, vakok, sánták, bénák sokasága. Volt ott egy ember, aki már harmincnyolc esztendő óta beteg volt. Mikor Jézus meglátta őt, hogy ott fekszik és megtudta, hogy már sok idő óta van így, megkérdezte tőle: >>Akarsz-e meggyógyulni? << A beteg azt felelte: >>Uram, nincs emberem, aki amikor felkavarodik a víz, bevigyen engem a tóba. Mire pedig én odaérek, más megy be előttem<<Jézus azt mondta neki: >>Kelj fel, vedd ágyadat és járj!<< Az ember azonnal meggyógyult, fogta ágyát és járni kezdett. Azon a napon pedig szombat volt. "

Miért nem tudtál felhagyni ezzel a szokásoddal? Mit mondanál erre Jézusnak? Jézus mit mondana neked? ....