Isten Fia 1.

Most így Húsvét alkalmából szeretnék az Isten Fia című filmről írni. Nagycsütörtökön néztem meg. Hogyan kezdődött a film? A föld teremtéséről volt szó, Ádámról és Éváról. A bevezetőben benne volt Noé is, és Mózes. Utána jött Jézus születése. Ez, azért inkább húsvéti film, mint karácsonyi, mert a születéstörténetről is csak nagy vonalakban volt szó. Aztán már hirtelen fel is nőtt Jézus. Elkezdte elhívni a tanítványait.
 Péterrel találkozott először. Beszállt a halászbárkájába. Aztán mondta neki, hogy vesse ki a hálót. Ugye először nem akarta megtenni, de mégis beleegyezett. Amikor rogyásig lett hallal a bárka mondta Péternek, hogy együtt változást hozhatnak a világba. Ami tetszett Máté elhívása. Van ez a történet, amikor bemegy a templomba a farizeus és a vámos. A farizeus előre áll és fenn hangon imádkozik milyen jó is ő. A vámos hátul áll meg, és irgalomért esedezik, mert beismeri bűnösségét. A filmben ezt a történetet mesélni Jézus, amit Máté fejez be, így hogy Isten megbocsátását kéri.
Mutatják a többi tanítványt is, ahogy követik Jézust mindenhová, és félig meddig János válik a narrátorrá. Jézus elkezdi a csodatetteit. Amikor a sántát gyógyítja meg szombaton, akkor kezdenek rá felfigyelni az írástudók. Azért is, hogy Isten nevében gyógyít, szombaton és még a bűnöket is megbocsátja. Mindenfélét kitalálnak, hogy tőrbe csalják. Amikor a házasságtörő asszonyt viszik ki megkövezni, kíváncsiak rá, mennyire törvénytisztelő Jézus. Kiderül, hogy neki magasabb rendű szempontjai vannak, mikor mondja: Az vesse rá az első követ, akinek nincs bűne. Így végül szerencsére elmarad a kövezés. A másik, amikor lázítóvá akarnák tenni. Megkérdezik: Kell-e fizetni adót a császárnak. Ő ezt kérdezi: Ki van a dénáron. Amire mondják: A császár. Erre Jézus ezt válaszolja: Adjátok meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené. Ami a fő Isten káromlásnak számít a farizeusoknál, hogy feltámassza Jézus Lázárt. A pászka ünnepére Jézus is Jeruzsálembe ment.
Innen folytatom.