Úgy fent, mint lent

2016\06\19

Legyen áldás az úton

Drága Dávid atya!

Legyen áldás az úton...

Legyen áldás az úton,
amit ma kezdesz el,
és akárhol is leszel
tartsd a szemed az Úron.

Ő adjon erőt neked,
mindig óvjon meg Téged,
hogy amíg utad véget
ér elbírd a kereszted.

A bűneid törölje el
Jézus tisztító vére,
ha elbuksz emeljen fel.

Bármit teszel ő szeret.
Új miséd emlékére
fogadd el a versemet.

Nagyon örültem Neked, Dávid, most is, és akkor is amikor egyáltalán megtudtam, hogy pap leszel, és ezen a bérmálkozás utáni hittanon is. Méltán lehet Rád büszke Kistarcsa. Aki esetleg nem volt ott, vagy érdekli, hogyan láttam, vagy hogyan hallottam( mert hátulról nem mindent láttam végül) az újmisét, tőle ezt kérem, hogy olvassa tovább. Nagyon jó volt érezni mindenki szeretetét, és gondoskodását. Köszönöm! Az egész mise nagyon megható volt. Jó volt a nyitottság. Olyan értelemben is, hogy egész sokan csatlakoztak hozzánk mise közben, a plébánia oldalán nyitva levő kapun keresztül. Nagyon tetszett, amit a keresztről és a hivatásról mondtak. Hogy kiemelték ezeknek az értékeknek a fontosságát. Nagyon tetszett Dávid választott igéje: " Én az Úr hívtalak meg igazságból." Úgy hiszem mindnyájunkat meghív valamire Isten, csak az a kérdés, mennyire halljuk meg a suttogását, vagy más esetekben a kiáltását a lelkünk mélyről. Nagyon felemelő volt a végén az áldás, jó áldottnak lenni. Dávid is legyen áldott. Te is aki ezt elolvastad, légy áldott.

vers élménybeszámoló

2016\06\18

A szeretet szimfóniája

Tiéd vagyok!

  A szeretet szimfóniája egy árva fiúról szól. Akit a zene vezérel, kalandosabbnál kalandosabb utakon. Ha kíváncsi vagy hová vezeti a zene, akkor nézd meg a filmet. Mi is volt számomra a film üzenete? A zene összeköt, valamiféle rejtett egységet hoz létre az emberek közt, amely által egymásra találhatnak. Végig kíséri az életünket, és segít ráhangolódni önmagunkra, és másokra, segít megélni az érzéseket, a szomorúságot, az örömöt, a hálát, a haragot, a félelmet, a szeretet.  Van egy könyv is, aminek szintén " A szeretet szimfóniája" a címe. Gyökössy Endre írta. Arról szól, hogyan hangolódjunk az Alaphangra, Jézusra. Hogyan hangoljuk rá az életünket, az időnket, a többieket, a szomorúságunkat, az erőtlenségünket. Van egy versem, amit régebben írtam, 2011. márciusban. Most újra elfogott ez az érzés:
 
Tiéd vagyok!

Atyám, csak úgy válik
teljessé imádatom,
ha összes vágyam átadom
az utolsó szálig.

Pár vágyam bennem reked,
pedig tudom, egy napon
a százszorosát kapom,
de nehéz odaadnom neked.

De hiszen úgyis látod,
hogy nekem fontosabb már
az én szándékomnál
a te elgondolásod.

Ha benned bízik szívem,
gyenge lehetek bár,
jöhet akármi már,
nem árthat semmi sem.

Olyannak teremtettél,
hogy helyt tudjak állni,
és valóra tudjon válni
a legfontosabb cél.

És én köszönöm neked,
hogy te adtál eszet,
amit lelked vezet,
és mély érzelmeket.

És a lélek gyümölcsöm,
hogy szelíd és jó lettem,
az sem az én tettem,
csak tőled kaptam kölcsön.

Köszönöm ezeket,
és tudom jól, hogy kamat
nélkül nem is szabad
visszavinnem neked.

Amitől este félek,
azt mindig hozzád viszem,
te nyugtatsz meg, hiszen
a kegyelmedből élek.

Kérlek, add, meg nekem
bár meg sem érdemlem,
hogy veled élhessem
az örök életem.

vers film könyv

2016\06\18

Szívem telve van Veled

 Szívem telve van Veled drága Jézus, így tudnám jellemezni ezt a mai napot. Ma szinte az egész napot a kórussal töltöttem.  Judit (ő volt előzőleg az énekkar vezetője) lányának, Eszternek volt a keresztelője. Tegnap ehhez próbáltunk énekeket. Ma pedig negyed kettőkor találkoztunk a templomban, és kettőkor kezdődött a keresztelő. Mindig akkor énekeltünk, mikor András atya mondta, és valamilyen rejtélyes oknál fogva, a lehető legjobb énekeket találtuk a keresztelő különböző részeihez. Volt aki meg is dicsért, hogy milyen jól illett a az énekek témája András atya mondani valójához.

 Nos mi is volt András atya üzenete? Fontos, hogy mit kapnak a gyerekek örökségbe a szüleiktől, lehet lakást, telefont vagy egyéb dolgokat is ráhagyni a gyerekekre, de a valódi érték az a keresztség. Erre csak most jöttem rá, hogy ez a szó a lehető legjobb rá, hogy örök-ség, mert egyfajta örökké tartó jel lesz a lelkünkön. Immár Eszter egy új, nagyobb család tagjává vált, az Egyház tagjává. Itt is fontos szerepük van a szimbólumoknak. A gyertyát eddig még nem tudtam megfejteni mi lehet, de most érdekes dolgot mondott róla András atya. Ahhoz, hogy a hit lángja égjen önmagunkból kell adni, mint ahogy a viasz önmagát adja érte, hogy éghessen a láng. A fehér ruha, és a víz a tisztaság és megtisztulás jelképe. Összességében nagyon felemelő volt ott legyek a keresztelőn, még ha végül is véletlenül csöppentem oda.

 Utána délután öt helyett háromnegyed hatra mentem vissza a plébániára, az záró sütögetésre. Nagyon jó volt a kórussal lenni, a beszélgetés, az éneklés, az ima, a hússütés, szemközti házból jövő gólörömös üvöltözés.

 Ha közel laksz Kerepeshez, és szeretsz vagy szeretnél énekelni, akkor gyere és csatlakozz a Kerepesi gitáros kórushoz. " Te különleges hangszer vagy Isten kezében. Engedd, hogy a Lélek által megszólaljon benned az üzenet, amelyet rajtad keresztül szeretne közölni az Úr". Simon András

élménybeszámoló kórus Kerepesi Gitáros Kórus

2016\06\17

Galgamenti Nagyboldogasszony Közösség

 2009-ben voltam először Galgás találkozón. Április 25-én, Kistarcsán. Táborban pedig 2010-ben voltam először. Egyből kisebb testvérként(vagyis szervezőként) kezdtem. Főként amiatt, mert a kisebb testvérek egy külön közösséget alkotnak, még ha ez nincs is kimondva így, a Galgán belül. Erre viszonylag hamar jöttem rá. Nekem pedig szükségem volt közösségre, mert eddigre már nem vagy csak hébe hóba jártam a SZEGY ifibe. Mitől is lesz közösség a Galga? Nyilván a Szentlélektől, meg ezektől a vallásos dolgoktól is, ugyanakkor nagyon jók a találkozók és táborok. Legutoljára Turán voltunk. A találkozók kihagyhatatlan elemei a kiscsoport, előadás, ebéd, játék, Szentségimádás, és mise. Mostanában én a Szentségimádásban vagyok érdekelt, nagy örömömre, mert mint látjátok agyalni szeretek a leginkább.
 
 http://www.mente.hu/wp-content/uploads/2013/05/TERKEP.jpgVan az úgynevezett hét régió, ennek az egyike ugye a Galga. Amin kívül még van a Dél- Duna, Észak-Duna, Tisza, Zagyva, Ipoly, és Tápió. Mint látod, mind folyókról kapták a nevüket. Eredetileg aszerint, hogy melyik település, melyik folyóhoz van közel, gyakorlatilag, pedig az egyes régiókhoz azok a falvak és városok tartoznak, ahova akarnak, legalábbis nekem így tűnik. Ezek a régiók nem csak külön szerveznek programokat, hanem közösen is. Ez a hétrégiós találkozó.

 Amiket nagyon szoktam szeretni azok a kiscsoportos beszélgetések és a játékok. Azzal együtt, hogy vannak tabuk a beszélgetések során, lévén, hogy vallásos közösség. (pl. párkapcsolat).

 Most ennél részletesebben nem is írnék. Összességében ezt tudom mondani, hogy érdemes megismernetek a Galgamenti Nagyboldogasszony Közösséget. Ennek a legjobb módja, ha jöttök, vagy mentek( ez attól függ, hol fogok dolgozni, hogy én is ott leszek e) a nyári táborunkba, ami már legalább 6 éve a fantasztikus, festői szépségű, méltán híres Máriabesnyőn kerül megrendezésre nyárról, nyárra.

közösség Galgamenti Nagyboldogasszony Közösség

2016\06\13

A Viskó

Ahol a tragédia megütközik az Örökkévalósággal

Pénteken vettem meg az utolsó előtti példányt az Árkád fenti Librijéből és azóta ezt olvasom. Illetve korábban is olvastam, az alapján, és a mostani 70 oldal alapján leírom mit jelent nekem ez a könyv. A gondolatokat és érzelmeket, amiket belőlem kivált. Először is, hogy tartalmilag miről szól a könyv? Van egy egy Mackenzie nevű férfi, akinek a kislánya eltűnik és egy viskóban találják meg a lány véres ruháit. Később Mack kap egy levelet, aminek Isten vélhetőleg a feladója, és elhívja őt egy beszélgetésre a Viskóba.
 Számomra mit is szimbolizál ez a hely? Én (sajnos vagy szerencsére), akkor engedem magamhoz leginkább közel Istent, ha valami tragédia történik. Nekem is van egy Viskóm, ami nem is feltétlen külső hely, hanem inkább belső. A félelmeim és fájdalmaim helye. Itt szeretnék legkevésbé, mégis itt tudok a leginkább találkozni Istennel. Vagy sokszor az álmaimban. Ami főleg akkor jó, ha vissza tudom idézni és leírom mit álmodtam. Ebben a Viskóban látszólag nem közvetlenül találkozom Istennel, hanem a barátaimon és ismerőseimen, vagy akár idegeneken keresztül, akikkel meg tudom beszélni, vagy meg tudom osztani a fájdalmaimat. Vagy akár filmen, zenén, vagy valamilyen íráson keresztül. Tehát sok módja van szerencsére.

könyv Istenkép

2016\06\13

Igaz barát

Ezt a verset, a 160-as(vagy 260-as) buszon írtam hazafelé a főiskoláról. 2011 májusában. Azét, mert akiket biztos pontnak hittem az életemben, velük bizonytalanná vált a barátságom. Azóta egyre igazabbnak érzem ezt a verset.

Igaz barát

Az embereket elsodorhatja
az élet mellőlem,
de te mindenség Atyja
sosem mész el tőlem.

Olyan vagy, mint egy kőszirt,
ami túlél minden vihart,
ami már minden vészt kibírt
és mindvégig kitart.

Tudom, hogy sosem lesz
társtalan a lelkem,
mert Jézus benned
igaz barátra leltem.

A legjobb barátom vagy
drága Istenem,
lehet, hogy mindenki elhagy,
azonban te nem.

Néha, amit teszek,
szélmalomharcnak tűnik,
de amit tőled nyerek
az soha meg nem szűnik.

Úgy vészelhetem át
a kísértéseket,
ha szemeim mindig rád
néznek, míg vége lesz.

Nagyon szeretlek Téged
és életem biztos pontja
vagy, és ezt a köteléket
senki fel nem bontja.

Sokszor úgy érzem,
hogy egyre mélyebben,
és egyre erősebben
élsz Uram bennem.

vers

süti beállítások módosítása