Szeretetláng találkozó

Augusztus 27-én szombaton Szeretetláng találkozón voltam. Életemben most először, és remélem még sokszor kerül erre sor. Mert nagyon jó volt. A templomtól indultunk reggel nyolckor,a többi kistarcsaival akik jelentkeztek rá. Valamivel kilenc után érkeztünk meg, a máriaremetei templomhoz. A téma ez volt: Minden család Kegyhely legyen!

Guido Martirani atya köszöntőjével kezdődött, ami majdnem kimaradt. Aztán Bocsa József piarista atya tartott előadást a nemzedékek közti gyógyulásról. Eleinte erről, hogy mi történik akkor, ha három generáció lakik együtt. Utána a családfa gyógyításáról beszélt elég sokat, hogy tehát nem csak az a fontos, hogy az élőkkel milyen kapcsolatban vagyunk, hanem az is hogy a holtakkal milyenben. Erről a témáról néhány könyv bemutatásán keresztül beszélt. Az első ilyen könyv A családfa gyógyítása, amit már volt szerencsém olvasni. A szerzője egy pszichiáter. Felismerte a Szentmisék gyógyító erejét. Szó volt arról, hogy a gyónáshoz nem csak a bűnbánat, és a bocsánatkérés tartozik hozzá, hanem a megbocsátás is. Még bemutatott több könyvet is, amik közül kettőt emelnék ki. Az egyik a Szabadíts meg, a másik az Eloldozva. Az utóbbit meg is vettem a színpadnál levő egyik standnál. Miről is szól a Szabadíts meg ? Van benne elég sok ima, amikkel a fizikai, szellemi, és pszichés gyógyulásunkért tudunk imádkozni. Azt javasolja a szerző, hogy válasszuk ketté a dolgokat. Legyen egy listánk az értékekről, és egy másik arról, hogy miben nem szabadna semmiképp sem résztvennünk. Az Eloldozva pedig a gonosztól való szabadulásról szól. Mindhárom könyv a Marana Tha kiadónál jelent meg, és meg is lehet venni náluk.

Képtalálat a következőre: „ima kéz”A következő előadást dr. Csókay András agysebész tartotta. Elég profán oknál fogva (vártam a WCre) lemaradtam a feléről. Még így is nagyon megrendítő volt. Arról beszélt, hogy nem a terroristák okozzák a legtöbb bajt, hanem sajnos az orvosok. A sok abortusz által, erről a nap folyamán valamiért nagyon sokszor volt szó. Beszélt a bűneink következményeiről és arról, hogy nem mindig
a bűneink miatt ér szenvedés, hanem van, hogy nem tehetünk róla. Erre azt hozta példának, hogy az egyik fia 10 évesen meghalt, megfagyott télen a medencéjükben. Ilyenkor két út van, ha lehet ezt mondanom jobbik esetet fejtette ki. Hogy a szenvedés és a kiüresedés közelebb visz Istenhez. El lehet jutni mély Istenkapcsolathoz belső mély imádsággal és böjttel is. Mindenesetre a tragédiák által hirtelen kerülünk közel Jézushoz. Ilyenkor frontálisan ütközünk önmagunkkal.

Képtalálat a következőre: „magzat”Majd jött egy ebéd szünet, és Olaj Anett tanúságtételével folytatódott a nap. Ő az abortusz.hu értelmi szerzője. Hogyan is jutott idáig milyen élettapasztalat által? Dunaújvárosban született. Van két testvére. Amilyen kiegyensúlyozott gyerekkora volt, olyan szélsőséges volt a kamasz kora. Ez volt a mottója, mit ami sokszor a nyugati kultúráé is: Akkor vagy szabad, ha mindent megtehetsz! Te vagy a tested ura!
Az egyetemista évei is ennek a jegyében teltek. Filozófiát tanult. Egy étteremben volt pultos, a főnökeivel járt bulizni. Illetve nem csak velük és itt kezdődtek a fő bajok. Hanem a volt osztálytársaival is volt egy bulin. Ahol az egyik fiúval egyéjszakás kalandba keveredett. Másnap reggel pedig megjelent a fiú terhes menyasszonya a színen. Ami Anettet azért sokkolta, mert esélyesnek tartotta magát is arra, hogy teherbe fog esni a sráctól. Így is történt, hogy várandós lett. Viszont nem akarta megtartani a gyermeket. Illetve volt legalább egy pillanat, mikor igen. Amikor az orvos kérdezte tőle: Jó a magzat szívhangja, biztos, hogy el szeretné vetetni? Végül is így döntött Anett, hogy igen. Egy idő után elege lett a férfiakból. És lásd milyen ironikus Isten, pont ekkor ismerkedett meg a férjével. Akivel azóta négy gyerekük van. Anettnek nagyon sokáig volt nagyon mély bűntudata az abortusz miatt, mígnem egyszer a meg nem született lányával és Jézussal álmodott. Akik elmondták, hogy megbocsátanak neki. És az abortuszt fontoló vagy azon már sajnos átesett lányok számára hozta létre a honlapot. Hogy segítsen nekik.

Képtalálat a következőre: „szűz mária”
Anett mély és tanulságos beszéde után elimádkoztuk a Családok Szeretetláng Rózsafüzérét. Ezt majd leírom külön. Az utolsó és várva várt előadást Francesco Bamonte atya tartotta. A téma ez volt: Szűz Mária harca a gonosszal. Először Luciferről beszélt, akinek a neve fény hozót jelent. Fény hozó is volt, amíg szembe nem szegült visszavonhatatlanul Istennel. Ő nem fogadta el többek között Jézus megtestesülését sem. Szűz Máriát pedig végképp nem. A lázongása miatt száműzte őt Isten a pokolba, az őt követőkkel, a démonokkal együtt. Isten töretlenül szabad akaratot adott és ad ma is az embereknek, és az angyaloknak egyaránt. Elkezdődött a harc a jó és rossz között. Az angyali seregek élére Mihály arkangyal került, akinek ezt a jelenti a neve: Ki olyan, mint Isten? . És minthogy a Sátán, ahogy a későbbiekben hívták Lucifert, nem tud közvetlenül szembeszállni Istennel, minket embereket igyekszik ellene fordítani. Azonban már csak azért sem vagyunk védtelenek a Sátánnal szemben, mert velünk van és közbenjár értünk Mária. Egészen a halálunk órájáig, sőt főleg akkor. Bamonte atya ezt javasolja, sőt erről szólt a találkozó, hogy ajánljuk magunkat Máriának és egyúttal Jézusnak is. És nem azt mondom, hogy nekem bejött a dolog, mert ez csúnya kifejezés lenne rá. Mindenesetre eldöntöttem, hogy hagyom Istennek, hogy oda helyezzen, ahol látni szeretne, és így kerültem a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium kémia, biológia laborába, szertárosként. Elég szoros összefüggést látok a két dolog közt.

Korábban írtam ilyen címmel egy verset, hogy szeretet láng. Befejezésül had osszam ezt meg Veled.

 

Szeretetláng

 

 

Akikért a szívem

szeretet lángra kap,

rájuk utána gondolok
szinte minden nap.


Az irántuk való szeretet
egyre többet ér,

és egyre fontosabb,

hogy megtudják, ezért.


Igyekszem úgy szeretni őket,

ahogy tőlem telik,

és azt tenni értük,
ami jó lesz nekik.

 

A szeretet türelmes
a szeretet jó,
egy hosszú beszélgetés,

egy bátorító szó.

A szeretet hiszi,

hű hozzá a barátja,

nem féltékenykedik,

ha beszélgetni látja.

A szeretet szerény

és sosem kérkedik,

a másik nála is jobb,

hogyha kérdezik.

 

A szeretet tapintatos,

akkor beszél, ha kell,
észreveszi a jót,

a rosszat nem nagyítja fel.

 

A másik emberrel

önzetlenül bánik,

tényleg csak azt teszi,
ami hasznára válik.


Mindig megbocsát,

és nem gerjed haragra,

bármi rosszat is tesznek,

sosem hánytorgatja.

Ha valakit bántanak,

a szeretet a vigasz,

és csak annak örül,
ami jó és igaz.

Nincs olyan dolog,

amit ne tűrne jól,
bármi is történik,

egy rossz szót sem szól.

 

Azt mondja, amit Jézus:

most bármit is teszel,
hiszem, hogy megjavulsz,

és nem ítéllek el.

 

Aki magára hagyja,
abban tovább remél,

szemrehányás nélkül

várja, hogy visszatér.

Nincs az a lemondás,

és nincs olyan áldozat,
amit a szeretett

személyért meg nem ad.

 

Vágyom hozzád hasonlóvá

válni Jézusom, mert

szeretnék így szeretni
egyre több embert.

 

Mert ha egy nap majd
a földi testem kihűl,
nem marad más belőlem

a szereteten kívül.